субота, 26 квітня 2008 07:13

Рекетира "Оскара" відпустили на підписку

Минулого тижня в місті Стрий Львівської області оперативники Управління боротьби з оргзлочинністю затримали п"ятьох членів рекетирського угрупування. Серед них — лідер 52-річний Володимир на прізвисько "Карась" та його помічник Андрій "Пушкін".

Учасники злочинної групи вимагали $12 тис. у підприємця Ростислава Данєлєвського, 42 роки. Бізнесмен — власник нічного клубу "Три леви" у Жидачеві та будфірми "50 на 50" у Миколаєві. Данєлєвському погрожували фізичною розправою. Він звернувся до міліції. Під час передачі $6 тис. біля магазину "Славутич" бійці підрозділу швидкого реагування "Сокіл" затримали здирників. У "Карася" вилучили заряджений пістолет "ТТ".

Проти вимагачів порушили кримінальну справу. Нині затриманих перевіряють на причетність до інших злочинів.

Володимир "Карась" народився в місті Єнакієвому Донецької області. Раніше тричі відбував покарання у львівських в"язницях за крадіжки та пограбування.

— Авторитет завойовував на теренах Львівщини, — розповідає 42-річний Володимир Гумен із обласного УБОЗу. — Організував кримінальну групу, в яку входили спортсмени. Забирали у підприємців гроші й передавали бізнес своїм людям. Влаштовували "розводки" і "постанови".

"Пушкін" також тричі судимий, сидів за вбивство. Ще одного затриманого боксера на прізвисько "Оскар" суд відпустив під підписку про невиїзд. Подейкують, що він родич екс-начальника обласної міліції.

Зараз ви читаєте новину «Рекетира "Оскара" відпустили на підписку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути