Ексклюзиви
понеділок, 16 липня 2007 07:00

Прочани загубилися в Карпатах

Поблизу полонини Бребенеска в Карпатських горах загубилася група прочан греко-католицької церкви на чолі з 30-річним  Володимиром Проданцем, священиком із села Богдан Рахівського району Закарпатської області.

Минулої неділі зранку селяни вийшли в гори, щоби подолати туристичний маршрут від гори Петрос до Чорної Гори. Поблизу полонини Бребенеска повітря похолоднішало, стежку вкутав густий туман. Хто мав більше сил, рухався швидше. Із 23 прочан семеро підлітків і двоє дорослих відстали. Решта туристів дійшли до полонини Щавник, звідки в авто дісталися до села Богдан, щоби повідомити рятувальників про зниклих.

— Через відсутність покриття мобільного зв"язку довго не могли зв"язатися із групою, — розповідає заступник начальника пожежної частини Рахова Семен Дем"ян, 25 років. — Згодом надіслали священикові повідомлення з інформацією, що їх шукають і куди потрібно рухатися. О пів на дев"яту вечора в середу отець сам вийшов на зв"язок і повідомив, де вони перебувають.

Прочани зустрілися з рятувальниками у селі Луги біля контрольно-пропускного пункту Карпатського біосферного заповідника. Усіх у задовільному стані доправили до райцентру.

Зараз ви читаєте новину «Прочани загубилися в Карпатах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути