вівторок, 02 жовтня 2007 07:09

Посадили кривдників інваліда Леоніда Наконечного

Калуський міськрайонний суд виніс вирок у справі проти зловмисників, які 19 січня побили та пограбували одинокого пенсіонера, інваліда ІІ групи Леоніда Наконечного. Сталося це в селі Лука Калуського району Івано-Франківської області.

20 січня місцевий священик обходив селян. Зайшов до хати інваліда. Закривавлений Наконечний лежав у ліжку і важко дихав. До лікарні його доправили зі струсом мозку, гематомою ока, численними синцями та забоями на руках і грудної клітини.

Увечері правоохоронці затримали трьох місцевих: 13-річного учня луківської школи Назарія, раніше засудженого 26-річного Григорія Кобзана та 28-річного Віталія Кулину.

Назарій приятелював із Наконечним: допомагав йому по господарству, рубав дрова, ходив за продуктами, возив у інвалідному візку. Проте якось пенсіонер не дорахувався кількох купюр, схованих під подушкою, і звинуватив у крадіжці свого помічника.

— Школяр затаїв на діда образу, яка через півроку переросла в дикий злочин, — розповідає старший помічник прокурора Калуського району Роман Штремих.

Назарій поскаржився старшим приятелям. Ті порадили помститися дідові. Дерев"яною палицею Григорій розбив шибку і разом із Назарієм заліз до хати. Віталія залишили на чатах.

У Наконечного вимагали гроші, били кулаками. Коли пенсіонер перестав пручатися, нападники витягли з-під подушки гаманець із 1,5 тис. грн і втекли.

Григорія Кобзана засудили до  3,5 року позбавлення волі, Віталієві Кулині дали 2,5. Неповнолітнього Назарія відпустили під нагляд матері.

Зараз ви читаєте новину «Посадили кривдників інваліда Леоніда Наконечного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути