Ексклюзиви
середа, 18 червня 2008 07:14

Під Ужгородом запрацював вантажний термінал

На українсько-словацькому кордоні поблизу Ужгорода запрацював вантажний термінал. Він розташований у Міжнародному транспортному коридорі N5.

Термінал побудували ще торік, але не було під"їзної дороги на 1 км. Щоб її звести, необхідно було 24,3 млн грн. Гроші виділили з Державного та обласного бюджету. Крім облаштування дороги, встановили сучасну енергозберігальну систему освітлення.

— Відкриття дороги й терміналу розвантажить черги на українсько-словацькому кордоні, — вважає прес-секретар Ужгородської митниці Вікторія Сенгетовська. — Тепер вантажівки, що їдуть за кордон, оминатимуть Ужгород. Невдовзі почнеться друга черга будівництва на кордоні: реконструюють об"єкти митної інфраструктури по пропуску пасажирського транспорту.

На спорудження вантажного терміналу використали 3 млн євро, надані Євросоюзом за програмою TACIS. Через цей пункт пропуску перевозитимуться вантажі до Австрії, Угорщини, Польщі, Чехії, Словаччини.

Зараз ви читаєте новину «Під Ужгородом запрацював вантажний термінал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути