Ексклюзиви
вівторок, 05 червня 2007 07:05

Під час погоні пенсіонерка перелізла через ворота

Автор: фото: Василь ЛОПАТА
  Жителька Тернополя Марія Біловус показує ворота, через які перелізла, наздоганяючи злодія
Жителька Тернополя Марія Біловус показує ворота, через які перелізла, наздоганяючи злодія

65-річна Марія Біловус, жителька будинку N82 на проспекті Степана Бандери в Тернополі, кількасот метрів гналася за злодієм, який пограбував підвал.

Майно з будинку на проспекті Степана Бандери почало зникати наприкінці минулого тижня.

— Злодій залазив у підвал через маленькі віконця, — розповідає пані Марія. — Навіть газетку собі підстеляв, щоб не вимаститися. Вибивав двері, крав і спокійно виходив.

За кілька днів він обікрав 40 підвалів. Пройшовся від першого до четвертого під"їзду. Викрав п"ять велосипедів, різноманітні запчастини, металевий посуд. Мешканці викликали міліцію. Оперативники склали опис вкраденого, зняли відбитки пальців, але злодія не знайшли.

Виявити людину, яку підозрюють у крадіжці, вдалося 65-річній жительці квартири на першому поверсі Марії Біловус. Якось по обіді під час дощу вона виглядала з вікна й побачила, як із під"їзду вийшов незнайомий чоловік із двома мішками на плечах і попрямував у сусідній дім.

— Він, певне, ще з ночі в підвалі сидів, — припускає жінка. — А вийшов, бо думав, що в дощ надворі нікого не буде. Мішки були повні алюмінієвих каструль і  всякого залізяччя.

У самому халаті та капцях вона кинулася переслідувати злодія. По дорозі кликнула сусідку Галину. Побачивши переслідувачів, візитер почав тікати. Жінка наздогнала злодія і схопила за один з мішків. Той кинув його і чимдуж побіг далі. Біля магазину "Східний" жінки розділились. Пані Марія побігла навпростець, а пані Галина — вправо, навперейми.

Підозрюваний перебіг дорогу і попрямував у вуличку до Європейського університету. Переслідувачка — за ним. Пані Галина в цей час побачила машину приватної охорони й попросила хлопців допомогти затримати злодія.

Марія Біловус на одному диханні подолала двометрові ворота і "загнала" чоловіка з мішком за будівлю вузу.

— Не знаю, де в мене сили взялися, — каже вона, інвалід другої групи. — Пам"ятаю, взяла капці в руки, перелізла через ворота, взулась і побігла далі.

За вузом назустріч утікачеві з мішком виїхала машина охоронців з Галиною. Хлопці "скрутили" крадія.

— Лице у нього жовте, як у наркомана, і шрам під правим оком, — описує пані Галина.

Підозрюваним в обкраданні підвалів виявився раніше суджений тернополянин, повідомили "ГПУ" в опорному відділі міліції в мікрорайоні  "Східний". Він вже попадався на крадіжках.

Зараз ви читаєте новину «Під час погоні пенсіонерка перелізла через ворота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути