Ексклюзиви
пʼятниця, 25 травня 2007 07:09

Петро Середюк п"ять хвилин пролежав під водою

У райцентрі Ратне на Волині студент-фізкультурник Олександр Літвінчук, 21 рік, урятував із ріки Прип"ять 7-річного Петра Середюка. Хлопчик пролежав на дні п"ять хвилин, доки рятувальник не витягнув його з-під бетонного мосту.

Суботнього ранку Петрик рибалив на штучному водоспаді, де Прип"ять перетинається із греблею недобудованого газопроводу. Вудка зачепилася за водорості. Хлопчик зійшов до води й підсковзнувся на слизькому камінні. Швидка течія підхопила його і понесла до бетонного моста. Петрик не вмів плавати, ледь тримався на поверхні і волав про допомогу. Мостом їхав на велосипеді студент Волинського університету Олександр Літвінчук.

— Коли пригнув у воду, він випустив останнє повітря і пішов на дно. Я почав ниряти, скрізь шукати — нічого, — каже рятівник. — Уже без надії плив назад. Думаю, ще подивлюся під самим мостом. Виявилося, його підкрутило під бетонну плиту. Ногою намацав тіло і дістав із дна.

Олександр витягнув хлопця на берег. Однією рукою робив масаж серця, іншою дзвонив із мобільного своїй мамі, яка працює в реанімації районної лікарні. Коли прибула "швидка", рятівник зумів відкачати Петрика.

— Хлопчика привезли до лікарні без тями, але дихання і динаміка були стабільними. Мусить завдячувати Олександрові за порятунок, — каже лікар Ратнівської райлікарні Володимир Зуя.

Петрика лікують від двостороннього запалення легень. Його відвідують батьки з молодшою сестричкою. А Олександр Літвінчук готується до хрестин. За три дні до випадку в нього народився син.

Зараз ви читаєте новину «Петро Середюк п"ять хвилин пролежав під водою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути