четвер, 08 жовтня 2009 17:10

Ольга Попадюк не купує сумішей

— Насправді дитину не так уже й дорого виховувати, як часто кажуть. Хочете зекономити — не витрачайтеся на речі, без яких можна обійтися, — радить Ольга Попадюк, 24 роки, із села Дибще Козівського району Тернопільщини.

На 10-місячного сина Андрія вона витратила менше 3 тис. грн. Із чоловіком Миколою мають іще 5-річну Діану.

Ольга годує сина грудним молоком. Від сумішей відмовилася. Для підгодовування варить гречану, рисову і пшоняну каші на коров"ячому молоці. Крупи меле на кавомолці.

— Звичайно, легше піти в магазин, купити дитячу суміш, розвести її теплою водою — і їжа готова.

Вона варить супи з овочів зі свого городу. Дає сину відварене м"ясо з домашніх курей, кролів. Купує лише телятину. Робить морквяно-яблучні соки на соковижималці.

В Андрія вже прорізалися перші два зуби. Він пробує кусати бублики і житній хліб.

Памперси для хлопчика Ольга купує нечасто.

Мию синочка переважно звичайною кип"яченою водою

— Перші три місяці клала їх тільки на ніч. А на день давала марлеві підгузники — не лінувалася прати. Кажуть, магазинні хлопчикам узагалі шкодять. Та й недешеві вони. Штука коштує майже 2 гривні. Тепер маю "діжурну" пачку "Хеппі". Купила їх ще в серпні на базарі. За 70 штук заплатила 117 гривень. Використовую їх рідко — коли до церкви йдемо в неділю чи в гості. А так одягаю Андрійка в трусики. Із чотирьох місяців привчила його до горщика, — хвалиться. — Колиски для дитини не купувала. Маю ще ту, в якій мене колисали. Каляска, ковдри, постіль, ходулі від Діанки залишилися. Даю Андрійку доньчині колготки, шапочки, светрики. Дещо з одягу сусідка принесла — зі своїх дітей. Купую хіба нові шкарпетки, трусики.

Щоб зекономити, сім"я їздить за побутовою хімією в гуртівню в сусіднє місто Бережани.

— Дитяча присипка на 200 грам коштує 20 гривень, пачка серветок — так само. Цього вистачає на місяць або й більше. Мию синочка переважно звичайною кип"яченою водою. Звичайний набір — шампунь, мило, крем і мочалка для дитини вартує 40 гривень.

Єдине, на що іде багато грошей, — це ліки.

— Учора купила Андрійку "Еспумізан", бо шлуночок болів. 46 гривень заплатила. Якщо сироп від кашлю "Евкабал" у грудні минулого року коштував 16 гривень, то сьогодні вже 36. Стараємося не хворіти, — усміхається. — Температуру збиваю чаєм із листя суниці.

Зараз ви читаєте новину «Ольга Попадюк не купує сумішей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути