понеділок, 25 червня 2007 07:00

Олексій Явний навмисне побив сім машин

Автор: фото: Людмила ГУСТЕНКО
  Тернополянин Олексій Явний хотів продати свою стареньку ”волгу” за 400 доларів
Тернополянин Олексій Явний хотів продати свою стареньку ”волгу” за 400 доларів

42-річний Олексій Явний власною 21-ю "волгою" в"їхав у двір Тернопільської облавтоінспекції і побив три службові й чотири приватні автомобілі.

Олексій мешкає разом із дружиною Галиною, 17-річною донькою та 80-річною мамою в "хрущовці" в мікрорайоні "Сонячний", майже на околиці Тернополя.

Біля під"їзду на лавці сидять кілька пенсіонерок.

— Я йому не рідна мати, але виховую з двох із половиною років, — розповідає одна з них, доки йдемо до квартири на першому поверсі.

У ній чистенько, але бідно. Меблі з облупленою фарбою, у коридорі стоїть старий велосипед, автомобільні шини. Олексій (по-вуличному чомусь Олег) з"являється в дверях кімнати. Якийсь час слухає розмову, а потім раптом починає ридати і зачиняється в кімнаті. Дружина засмучено махає рукою:

— Переживає! Розуміє, що накоїв дурне.

Олексій повертається. Має трохи розгублений вигляд, мружить очі. Сідає в кутку біля умивальника:

— Тій "волзі" 45 років. Придбав її п"ять літ тому, коли працював слюсарем у котельні. Жили непогано. Галина, — киває у бік дружини, — не знала, що таке транспорт. Всюди їздили машиною.

Та Олексій не спрацювався з новий майстром і звільнився. Півроку перебивався тимчасовими заробітками. Тільки нещодавно влаштувався сторожем на фірму.

— Щоразу думаєш: чи купляти літр бензину та їхати у село, чи продукти. Донька росте, потрібні гроші. Пробував таксувати, але не мав грошей, щоби купити місце. Плюс потрібна ліцензія. Якось уночі вирішив заробити, увімкнув зелений вогник замість шашечок, але в одному місці простояв годину, в другому — і ні з чим повернувся, — зітхає. — Нема нормального місця, нема чого і виходити.

"Волгу" вирішив продати взимку, дав оголошення. А коли прийшли покупці, не зміг завести:

— У ній усе позамерзало, на воді працювала, — розповідає чоловік. — Тримав її на стоянці неподалік. Але недавно стоянку закрили, довелося машину перегнати під хату. Перші дві ночі все було нормально, а на третю колеса пробили. По-моєму, 4 червня знайомі подзвонили, що є місце на стоянці. Я тоді трохи випив, але сів за кермо. І попався. Інспектор склав протокол, машину забрали на штрафмайданчик. Через кілька днів віддали, але талон і права не повернули. Сказали зробити передню передачу, тоді документи віддадуть.

Через кілька днів на оголошення відгукнувся підприємець, який хотів придбати батькові стареньку "волгу" — за 400 доларів.

Донька росте, потрібні гроші

— У п"ятницю з покупцем поїхали у МРЕО, а там облом получився, — веде далі Олексій. — Мені сказали, що не маю права ні зняти машину з обліку, ні поставити. Бач, нема номерів на кузові й моторі. Але я її так і купляв. Мотор іще потім міняв, поставив заводський. Так і в техпаспорті пишеться. Усі ці роки їздив по довіреності. Не переоформляв, бо дорого: машина — 400 доларів і переоформлення — 400 "зелених".

Покупець заплатити їх не захотів. Явний зрозумів, що машина нікому не потрібна. Каже, що дуже перенервував, не спав усю ніч. У суботу зранку випив 150 грамів для хоробрості. Коли під"їхав до двору обласної автоінспекції, шлагбаум піднявся, виїхало патрульне авто. А Олексій у цей момент заїхав.

— Я старався сильно не бити машини, лише почеркати. Не скажу, чи задоволення отримав. Я відключився. Нічого не пам"ятаю. Я сам зупинився. Мене витягнули з машини, поштурхали трохи, — розповідає Олексій, намагаючись натягнути рукав футболки на синець на передпліччі. — Ні, мене не били, хіба випадково притиснули. Що заробив — то й получив. Я розумію, що був неправий.

Явного доставили до міськвідділу міліції і протримали до десятої вечора. Мати і дружина тричі телефонували. Увечері Галині дозволили привезти теплий одяг, їжу, цигарки. На ніч Олексія закрили в карцері, а наступного дня склали протокол і відпустили.

Чоловік запевняє, що на виявлення сп"яніння лікар його не оглядав.

Дружина і мати неохоче розповідають, що в понеділок в Олексія дуже боліла голова, він жменями ковтав пігулки. Хотіли викликати "швидку", однак він заборонив. Через біль у спині не міг лягти. Ноги, спина, руки й досі вкриті синцями. У перші дні ледве ходив.

Олексій зітхає:

— Думав, продам машину, поїдемо з жінкою відпочити...

Зараз ви читаєте новину «Олексій Явний навмисне побив сім машин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути