понеділок, 15 жовтня 2012 06:45

Об'єднання не платять податків

— Головною перевагою ОСББ є те, що мешканці платять за послуги, які реально бачать у своєму будинку, — каже Галина Когут, 50 років, начальник відділу супроводу ОСББ у Львівській міській раді.

— Прибирається під'їзд, подвір'я, робляться ремонти мереж, сходових кліток, підвалів, перекривається покрівля. Із будинку на 150 квартир у жек надходить щомісяця 8 тисяч гривень на ці послуги. Проте 30 відсотків стягується на податок, 40-50 іде на зарплати працівникам жеку. ОСББ податків не платить. Працівників утримує обмежений штат — лише бухгалтер і прибиральниця. Тому кошти вкладають у добробут. Сантехніки, електрики працюють за угодою і їх викликають за потребою. Якщо сталася поломка, голова ОСББ дзвонить сантехніку, платить йому із фонду організації. Мешканці таких будинків переважно вчасно платять, не смітять у  під'їздах та на подвір'ях.

Яка квартплата в ОСББ?

— Вона затверджується зборами мешканців. Приблизно така ж, як у жеку — від 1 гривні 20 копійок до 2,50 за квадратний метр житла.

Чи були випадки, що об'єднання створили і розформували?

— Так, було що знову передавали управління будинком жеку. Це стається, коли голова складає повноваження, а крім нього, немає кому цим займатися. Молодь зайнята, старше покоління — з радянської ментальністю.

Зараз ви читаєте новину «Об'єднання не платять податків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути