Ексклюзиви
середа, 16 січня 2008 07:05

Знайшли будинок для бездомних псів

У селі Дичків Тернопільського району планують відкрити центр стерилізації вуличних собак. В обмін на свою дачу спонсор хоче отримати однокімнатну квартиру у Тернополі.

— Ім"я нашого благодійника я назвати не можу. Боюся, щоб через розголос він не передумав. Одне можу сказати: такий обмін для нас є не просто прийнятним, а дуже вигідним, — розповідає 46-річний Олег Соколовський, заступник начальника міського управління житлово-комунального господарства Тернополя. — Щоб купити землю під собачий готель і все там облаштувати, треба мінімум 1,5 мільйона гривень. До того ж ми об"їздили усі села в радіусі 40 кілометрів від Тернополя. Там уже все куплено.

Одноповерхова хата з підведеною електрикою знаходиться поблизу залізничної колії. Від інших будинків вона відгороджена земельною ділянкою, лісосмугою та городами.

— Завдяки такій віддаленості від села шумовий бар"єр буде збережено. Вдасться дотриматися санітарних норм, — запевняє Олег Іванович. — Поки ми готуємо документи для обміну. За два місяці почнемо облаштовувати собачий притулок. На ремонт, закупівлю спеціальної машини з відлову собак і сіток треба 50 тисяч гривень. Відкриття  плануємо на літо.

При центрі стерилізації планують створити собачий готель і кінологічний центр. Мерія закликає бізнесменів укладати гроші у цей проект. Стерилізація сучки коштує 100 грн, кобеля — 60.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли будинок для бездомних псів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути