Ексклюзиви
четвер, 04 вересня 2008 19:06

На "Ту Стань!" радять їхати у середньовічному одязі

Автор: фото з сайту www.tustan.com.ua
  Театралізоване дійство під час фестивалю ”Ту Стань!” 2006 року в селі Урич Сколівського району
Театралізоване дійство під час фестивалю ”Ту Стань!” 2006 року в селі Урич Сколівського району

Третій фестиваль "Ту Стань!" пройде 6 вересня у селі Урич Сколівського району. Дійство проходитиме на території заповідника "Тустань", поблизу скелі. Тут у середні віки стояла дерев"яна фортеця. Чоловіки в лицарських обладунках відтворять штурм твердині. Відвідувачі зможуть позмагатися у стрільбі з лука чи арбалета.

— Уже 1 вересня біля скелі почали працювати скульптори. Вони виготовляють дерев"яні зображення міфічних істот, божеств, воїнів, які прикрашатимуть фестивальну галявину, — розповідає директор заповідника Василь Рожко, 27 років.

— Спеціально до дійства ми відтворили дві катапульти, що можуть метати каміння, і стінобитну машину. Окрім лицарів, змагатимуться два величезні змії, які дихатимуть вогнем.

Костюмер 26-річна Мирослава Рожко радить їхати на фестиваль у середньовічному одязі.

— Сорочку можна зробити з перегнутого навпіл полотнища, в якому прорізаний отвір для голови, — каже Рожко. — Рукав прямий, довгий, у нього вшиваєтся квадратна ластвиця, з"єднана з клином. Горловина та невеликий розріз на грудях обшиваються окремим клаптем тканини, усі вільні краї підгинаются та обметуются. Взуватися чоловікам найкраще у чоботи або черевики, жінкам — черевики і туфлі.

На "Ту Стані!" виступатиме бард Василь Жданкін.


Автобуси до Урича їздять двічі на день зі Стрия. Також можна добиратися до Східниці або Підгородців. Звідти до фестивалю — 5–7 км. Переночувати можна в наметовому містечку. Вартість місця — 50 грн.

Зараз ви читаєте новину «На "Ту Стань!" радять їхати у середньовічному одязі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути