Ексклюзиви
вівторок, 15 липня 2008 07:06

Мул перероблять на органічне добриво

"Івано-Франківськводотехпром" вкладе $10 млн у переробку осадів стічних труб. Намул використовуватимуть як біогаз для потреб підприємства та як біодобриво для ґрунтів.

Для цього комунальне підприємство розробило спеціальну програму, яка передбачає утворення 9640 куб. м біопалива щодня. Його спалюватимуть у двох газогенераторах. Отримуватимуть електричну енергію й органічне добриво.

— Тоді зможемо задовольнити 80 відсотків потреб нашого підприємства в електричній енергії, — каже Микола Саєвич, 46 років, директор комунального підприємства "Івано-Франківськводотехпром".

"Івано-Франківськводотехпром" постачає воду жителям обласного центру. Найбільшою проблемою для нього є станція аерації в селі Ямниця поблизу Івано-Франківська, де очищуються стічні води. У її каналізаціях уже нагромадилося більше 180 тис. т намулу. Щоби його переробляти, підприємство попросило $10 млн у Світового банку. Якщо кошти надійдуть вчасно, лінію з переробки осаду стічних вод побудують уже за рік. А перетворити накопичений намул у електроенергію та добриво можна буде в тижневий термін.

Зараз ви читаєте новину «Мул перероблять на органічне добриво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути