Ексклюзиви
пʼятниця, 16 травня 2008 07:06

Моделі літаків за 200 доларів розбивали вщент

Автор: фото: Інна ПРИСТУПА
  Володимир Канюка у Тернополі готує до польоту модель радянського легкого бомбордувальника Як-6
Володимир Канюка у Тернополі готує до польоту модель радянського легкого бомбордувальника Як-6

70 швидкісних пілотажних моделей-копій, а також моделей літаків повітряного бою, вихідними запустили в парку Топільче у Тернополі. В обласних змаганнях з авіамоделізму взяли участь 50 школярів і дорослих.

— Модель-півкопію літака Б-30 робив рік, — каже 14-річний Юрій Процанін. Він приїхав із Гусятина. Хлопець вливає із пляшки через трубку паливо в літак.

Розбиту модель несе із майданчика Валерій Чаплинський, 16 років. Крило та хвіст теліпаються біля корпуса. Суддя підбадьорює хлопця — вмикає в гучномовець марш.

— Гарний був літак, один із найсильніших. На такому в часи Другої світової Іван Кожедуб літав, — коментує суддя. — Ця модель впала з висоти 5 метрів на асфальт. Вважайте, що то 200 доларів лежить.

На майданчик виходить 17-річний Володимир Канюка із Хмельницького. Хлопець піднімає в повітря модель і демонструє трюки. На швидкості глушить двигун, знову заводить. Із літака вилітають золотисті папірці-салюти, а згодом — невелика "бомба". Тренер  розмахує руками і кричить. Через гул двигуна нічого не чути. Володимир вдало садить літак. Тренер підстрибує від радості. 

Зараз ви читаєте новину «Моделі літаків за 200 доларів розбивали вщент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути