пʼятниця, 11 квітня 2008 07:04

Мирослава Святківська працювала у своєму бістро касиром

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Захисник футбольної команди ”Карпати” Сергій Лащенков (праворуч) вчащає на каву до львівського бістро ”Тарко” приятельки Мирослави Святківської (у центрі)
Захисник футбольної команди ”Карпати” Сергій Лащенков (праворуч) вчащає на каву до львівського бістро ”Тарко” приятельки Мирослави Святківської (у центрі)

Львів"янка 23-річна Мирослава Святківська перемогла в конкурсі "Молодий підприємець року" в номінації "Бізнес-початок". Півроку тому Мирослава стала власницею бістро "Тарко" в центрі міста.

Заклад розташований на п"ятому поверсі торгового центру "Магнус". Від підлоги до стелі сягають вікна. З бістро відкривається панорама львівських дахів. 2003-го Мирослава почала працювати в закладі продавцем-касиром.

— Це наш сімейний бізнес, вирішили відкрити заклад швидкого харчування, тому що це найшвидше окуповується, — розповідає Святківська. — Починав справу мій рідний брат. Я тоді була студенткою. У першу зміну вчилася на факультеті міжнародних відносин в університеті імені Івана Франка, а після обіду приходила на роботу. Потім відкрилися точки в Тернополі та Франківську, і за львівське бістро взялась я.

До "Тарко" приходить здебільшого молодь. Одночасно тут можуть зібратися 120 відвідувачів. Замовляють пиво, гарячі напої та десерти. З популярних страв картопля по-ірландськи, піца та стейки. Власниця каже, що за день вони обслуговують понад 500 людей. У "Тарко" працюють 30 осіб.

— Більшість — студенти, — додає Мирослава. — У нас погодинна оплата праці, початкова ставка — 4 гривні за годину. Якщо людина старається, хоче працювати, то ставка зростає на 50 копійок чи гривню. Продавці-касири отримують відповідно до напрацьованих годин, у середньому по 800–900 гривень.

Мирослава Святківська задумується над запитанням, які труднощі доводиться долати в роботі.

— Не звикла казати, що мені погано, — говорить вона. — Для мене немає труднощів, є питання, які треба вирішувати. Мені ніхто не заважає, не втручається.

Мирослава Святківська готується робити ремонт у "Тарко". Планує замінити систему кондиціонування та інтер"єр. Підшуковує приміщення для ще одного бістро.

За власну справу Мирославу нагородили почесною грамотою Держкомпідприємництва.

Зараз ви читаєте новину «Мирослава Святківська працювала у своєму бістро касиром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути