Ексклюзиви
вівторок, 27 березня 2007 18:15

Міліціонери торгували списаною зброєю

У Рівному затримали двох покупців пістолетів, списаних із Центрального складу ресурсного забезпечення Міністерства внутрішніх справ. Покупці, уродженці Черкащини, приїжджали до Рівного машиною, — в якій ховали придбану зброю.

Сім пістолетів міліціонери вилучили, ще три розшукують. Один із затриманих сказав, що викинув свій "ТТ" у річку.

— Покупців спіймали за руку, — радіє прокурор Рівненської області Олексій Баганець, 53 роки. — Знайте, що 99 відсотків замовних убивств скоюють пістолетами зі списаними номерами. Походження цієї зброї встановити дуже важко. А тут перекрили такий канал і заарештували всю групу!

Імен затриманих у прокуратурі не розголошують. Під час слідства з"ясувалося, що зі столичного складу бойові пістолети "ТТ" поцупив офіцер міліції. Першу партію він викрав торік у грудні, другу — кілька тижнів тому. Щоб не виявили пропажі, киянин замінив зброю муляжами.

Рівненський спільник крадія з відділу ресурсного забезпечення обласної міліції купував крадені пістолети по $80 і передавав колишньому міліціонерові, щоб той спиляв номери. Через посередника зброю продавали по $850.

Під час обшуку в оселі затриманого рівнянина знайшли цілий арсенал. Офіцер роздобув собі автомат Калашникова, наган, револьвер, перероблені на вогнепальні газові пістолети, обрізи, запчастини до зброї та тисячі патронів.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонери торгували списаною зброєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути