Ексклюзиви
понеділок, 21 травня 2007 07:01

Миколу Ждека поховали у випускному костюмі

16-річного Миколу Ждека похоронили 19 травня у селі Завадка Сколівського району Львівської області. Одинадцятикласника вбило струмом на старій трансформаторній підстанції.

Минулої середи Микола із сусідським хлопцем 15-річним Іваном Шекмарем після уроків пасли корів поблизу тваринницького комплексу. Друзі зазирнули до трансформаторної підстанції, яка вже багато років стоїть під напругою 10 тис. вольт.

— Ця підстанція не закрита, — розповідає голова Завадської сільської ради Анатолій Буряник, 42 роки. — Селяни не знали, що струм не відключено.

Микола та Іван піднялися на другий поверх підстанції. Ждек вирішив узяти якусь металеву трубу для свого мотоцикла, а товариша попросив спуститися вниз і приглянути за чередою. Через кілька хвилин селяни на пасовиську почули крик. Іван кинувся до підстанції. Микола лежав на долівці непритомний. Хлопця винесли на подвір"я, почали робити штучне дихання. Він двічі відкрив очі й помер.

— Миколка сім років був старостою класу, — каже директор сільської середньої школи Роман Романович, 39 років. — У середу після репетиції останнього дзвоника розповідав однокласникам, що вже придбав костюм і туфлі на випускний. Кілька разів прощався з друзями, йшов додому й знову повертався.

У школі оголосили одноденну жалобу за загиблим учнем. На парті, за якою сидів Микола, однокласники запалили свічку біля його портрета.

Зараз ви читаєте новину «Миколу Ждека поховали у випускному костюмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути