середа, 04 квітня 2007 18:34

Миколу Кучеренка не пускають на сесію облради

Депутати Волинської обласної ради двома третинами голосів заборонили відвідувати засідання сесії начальникові обласного управління промисловості Миколі Кучеренку, 48 років. Чиновник готує позов до суду.

Про свій статус "персони нон ґрата" обласний начальник дізнався від знайомих депутатів. Не повірив, доки не переглянув роздруківку стенограми голосування. Виявляється, спочатку обранці хотіли рішенням сесії звільнити чиновника через нібито непрофесійність. Коли не знайшли достатніх мотивів і повноважень, вирішили не пускати його до сесійної зали.

— Це політичне замовлення. Депутати помстилися мені за критику їхнього несправедливого розподілу 7 мільйонів гривень дотацій на пільгові перевезення пасажирів, — вважає Микола Кучеренко.

Керівництво обласної ради випадок не коментує. В юридичному відділі пояснили, що рішення сесії прийняте в межах чинного законодавства.

— У законі про місцеве самоврядування чітко виписано, що депутати мають право вносити на розгляд будь-які питання і голосувати за них, — каже юрист облради Інна Могильончик, 33 роки.

Ображений чиновник публічно заявив: якщо депутати не скасують свого рішення, він судитиметься з радою. Тим часом губернатор області Володимир Бондар не отримував офіційної заборони на відвідування сесії Кучеренком.

Зараз ви читаєте новину «Миколу Кучеренка не пускають на сесію облради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути