понеділок, 12 березня 2007 18:12

Матері-героїні відмовляють доньок народжувати

Президент Віктор Ющенко присвоїв почесне звання "Мати-героїня" 15 багатодітним жінкам Волинської області. Відзнаки отримали матері з Луцького, Ківерцівського та Шацького районів, які виховують по 8–14 дітей.

43-річна Надія Дейнека із села Воєгоща без чоловіка ставить на ноги десятьох. Молодшому синові Володі 3 роки — менше, ніж старшому внукові.

— Мені якось незручно. Маю таких онуків, а син ще малий. Але Бог дав — мушу виховувати, — каже багатодітна матір.

Із 15 героїнь 11 мешкають у Камінь-Каширському районі. Тамтешні села Воєгоща, Брониця та Стобихівка вважають своєрідними дитячими республіками. По 9–16 нащадків там ростять майже 40 матерів.

— Не хочу, щоби мої доньки були багатодітними. Нині важко вижити і з однією дитиною, — бідкається 45-річна Надія Сидорчук із села Кримне Камінь-Каширського району. У жінки 14 дітей.

До звання лауреатки щомісяця отримуватимуть по 60 грн надбавки на дітей. Матері-героїні офіційно ніде не працюють. Їхні чоловіки зазвичай мають приватні пилорами, мікроавтобуси і пару-дві худоби. Сім"ї мешкають у двоповерхових будинках, усі сповідують євангельську віру. Тому отримують гуманітарну допомогу зі Сполучених Штатів і Німеччини. Із 2003-го багатодітні матері народжують і безплатно лікуються за міжнародним проектом "Здоров"я матері і дитини". Його фінансує Агентство з міжнародного розвитку США.

На Волині мешкають іще 25 жінок, які претендують на звання "Мати-героїня". Торік близько 80 волинянок народили сьому дитину. Іще в 38 багатодітних сім"ях з"явився десятий малюк.

Зараз ви читаєте новину «Матері-героїні відмовляють доньок народжувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути