четвер, 29 травня 2008 07:11

Марафон на 100 кілометрів бігли в сутінках

Тернополяни Богдан Волощук, 21 рік, Юрій Герасимів, 22 роки, та 22-річний львів"янин Ярослав Дмитришин стали переможцями надмарафону, який відбувся в Тернополі 24–25 травня.

Надмарафон проводять переважно у травні — приурочують до Дня героїв. Переможцями  вважають тих, хто пробігає 100 км менш ніж за 24 год.

— За тиждень-два фізично підготувати себе до 100-кілометрового пробігу неможливо, — каже голова турклубу "Кристал", організатора забігу, Денис Грицюк, 21 рік. — Але головне — саме психологічна підготовка.

Від старту до межі міста марафонці біжать однією групою. Тут їх супроводжує машина ДАІ. За містом усі перебігають на зустрічну смугу і долають дистанцію поодинці. Уночі учасники дістаються села Старий Вишнівець у Збаразькому районі та повертаються назад.

Близько сьомої ранку до Тернополя прибігає перший марафонець — Богдан Волощук. Він вклався у 12 год. Другим, із більш ніж годинним відставанням, — львів"янин Ярослав Дмитришин. Іще за годину добігає Юрій Герасимів. Інші припиняють біг на різних відрізках дистанції. Єдина дівчина надмарафону Люба Дереш подолала 50 км.

— Перші 25 біглося добре, — розповідає. — А потім коліно почало боліти — стара травма.

Зараз ви читаєте новину «Марафон на 100 кілометрів бігли в сутінках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути