середа, 19 вересня 2007 07:06

Луцький автозавод купив цехи гіганта радянського машинобудування

У Нововолинську Волинської області продали з аукціону цехи колишнього машинобудівного гіганта заводу "Оснастка". Збанкрутіле підприємство на 5 тис. робочих місць за 14 млн 980 тис. грн придбав підрозділ корпорації "Богдан" Луцький автомобільний завод.

На торгах продали виробничі цехи та 9-поверхову адміністративну споруду з інженерно-лабораторним корпусом. В аукціоні брали участь 5 покупців зі Львівської та Київської областей. Початкову ціну об"єкта заплатив лише Луцький автозавод.

У придбаних цехах нові власники планують виготовляти комплектуючі деталі для легковиків, вантажівок і тролейбусів корпорації "Богдан".

— На відновленому підприємстві працюватимуть півтори тисячі робітників із середньою зарплатою в дві тисячі гривень, — розповідає Володимир Гунчик, 54 роки, голова спостережної ради підприємства "Луцький автозавод".

Другу чергу майнового комплексу збанкрутілого заводу зараз не продаватимуть. У двох його невеликих цехах досі виготовляють машинобудівні верстати, опалювальні котли та броньовані двері.

Раніше на підприємстві "Оснастка" — одному з найбільших машинобудівних заводів у СРСР — виготовляли 20 видів верстатів і комплектуючі до них. Про банкрутство підприємства оголосили два роки тому.

Зараз ви читаєте новину «Луцький автозавод купив цехи гіганта радянського машинобудування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути