Ексклюзиви
вівторок, 03 червня 2008 07:10

Лучани вибрали черепаху красунею міста

Понад 500 городян привели до міського парку Луцька своїх улюбленців на перший конкурс-виставку домашніх тварин. Красунею оглядин стала болотяна черепаха Тортила, містером глядацьких симпатій — ховрах Кузя.

Паркову галявину заполонили собаки і коти, клітки з ховрахами, морськими свинками, папугами й канарками. Для акваріумів з екзотичними рибами, тритонами і зміями облаштували дерев"яні столи. Домашніх тварин представляли діти. Вони розповідали вірш або казку про улюбленця, веселили слухачів його кумедними історіями і звичками. У кого тварина дресирована — показували трюки на імпровізованій сцені.

— Нас не обходить порода чи родословна тварин. Ми хочемо з"ясувати, хто найдужче любить свого вихованця, — каже голова обласного еколого-натуралістичного товариства Валентина Остапчук, 48 років.

Журі не визначало єдиного переможця. Особливим призом — скляним тераріумом — нагородили столітню черепаху Тортилу. Семирічний Володя Марищук виловив її з болота на руслі річки Стир.

Організатори обіцяють проводити конкурс щопівроку. Загалом у Луцьку офіційно зареєстровано 2,5 тис. домашніх тварин.

Зараз ви читаєте новину «Лучани вибрали черепаху красунею міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути