пʼятниця, 04 липня 2008 07:14

Квіти тюльпанового дерева ніжно пахнуть огірками

Тернопільці давно зауважили, що на Трійцю на тюльпанному дереві у сквері В"ячеслава Чорновола розкриваються перші квіти. Через тиждень, на свято Божого Тіла, вся крона 5-метрового велетня вкривається салатовими бутонами з ніжним ароматом огірків.

— Суцвіття нагадує пуп"янок тюльпана, звідси й назва. Ще дерево називають лісовою лірою, по-науковому ліріодендрон. Належить воно до магнолієвих, — розповіла головний спеціаліст відділу екобезпеки Тернопільської мерії Людмила Гринчишина, 27 років.

Тюльпанне дерево привезли з півдня Кавказу в 1957 році, коли закладався сквер. Тут росте 40 видів екзотичних рослин: гібіскус, катальпа величава, горіх Зімбольта, аралія маньчжурська. Рослини завезли з Північної Америки та Кавказу.

Поляки подарували прищеплену плакучу вербу.

У Тернополі тюльпанне дерево ростетакож у сквері митрополита Шептицького навпроти центрального універмагу. Його посадив 5 років тому владика Української греко-католицької церкви кардинал Любомир Гузар.

Зараз ви читаєте новину «Квіти тюльпанового дерева ніжно пахнуть огірками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути