Ексклюзиви
вівторок, 15 серпня 2006 19:02

Комбайнера вбило струмом через водяну пару

27-річного помічника комбайнера Володимира Бориска вбило розрядом  високовольтної лінії електропередач на пшеничному полі поблизу села Біла Тернопільського району.

Комбайнер Іван Левицький заїжджав на ниву молотити зерно, його помічник  стояв на металевому містку. Перед неглибоким рівчаком зупинилися — під лінією електропередач напругою 110 кВт. Водій додав газу, аби проскочити перешкоду. Клуб диму піднявся до дротів, повітря зіонізувалося. Електричний розряд ударив у машину.

— Сталося коротке замикання між фазами лінії електропередач і комбайна, спалахнув мотор, — пояснює головний інженер ВАТ "Тернопільобленерго" Степан Бартків, 55 років. — Помічник комбайнера вхопив бідон з водою і плеснув на агрегат. Пара від гарячого мотора пішла вгору, по ній пробіг іще один розряд і вдарив чоловіка в груди.

Володимир полетів із триметрової висоти на землю, одяг на ньому спалахнув. З кабіни вискочив Іван, кинувся до  помічника, та той уже не дихав.

Бориска поховали в п"ятницю в сусідньому селі Ігровиця.

— Володя не дебоширив, не пиячив, цілими днями працював. У селі був як швидка поміч, допомагав усім чим міг, — каже сільський голова Ігровиці Ольга Катеринчук, 52 роки. — Чи викосити, чи дах перекрити, чи принести сусідові мішок бараболь — усі кликали його.

Зараз ви читаєте новину «Комбайнера вбило струмом через водяну пару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути