субота, 15 грудня 2007 07:02

Картину Михайла Фіголя продали за 21 тисячу

У Івано-Франківську на другому благодійному мистецькому аукціоні, присвяченому творчості нині покійного прикарпатського художника Михайла Фіголя, вторгували 104 тис. грн.

Михайло Фіголь відомий як художник-монументаліст, живописець, графік, автор епічних історичних полотен, портретів і пейзажів. Він є творцем фундаментальної монографії "Мистецтво стародавнього Галича" (1997), над якою працював протягом двадцяти років. Помер Михайло Фіголь 25 травня 1999-го в Івано-Франківську. На аукціоні було виставлено 22 лоти. Це роботи митця, його учнів та друзів. Стартова ціна кожного твору — тисяча гривень. Найдорожче продали картину Михайла Фіголя "Ворохтянський мотив". Її за 21 тис. грн придбала Галина Круць, дружина почесного голови правління підприємства "Прикарпатцемент" Миколи Круця. Не обминув увагою аукціон і міський голова Віктор Анушкевичус. Він купив роботу молодого художника за 3 тис. грн. На зібрані кошти облаштують кімнату навчально-реабілітаційного центру спецшколи для дітей із особливими потребами. Там вони зможуть самостійно навчатися, прати, прасувати, готувати їжу.

Зараз ви читаєте новину «Картину Михайла Фіголя продали за 21 тисячу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути