Ексклюзиви
вівторок, 31 липня 2007 07:03

Карпачова вибила в уряду гроші для ковельських сиріт

Понад 315 тис. грн компенсації отримали родини 12 підприємців із Ковеля, які 17 квітня загинули в автокатастрофі поблизу села Лозова Волочиського району Хмельницької області. Унаслідок трагедії 17 дітей залишилися сиротами.

Після аварії уряд обіцяв виділити 600 тис. грн компенсації дітям загиблих підприємців. Однак за два місяці жодної копійки не надійшло. До Ковеля навідалася уповноважена з прав людини Ніна Карпачова. Вона зустрілася з родиною загиблого водія мікроавтобуса 44-річного Олександра Попіки. У хаті без батька залишилися п"ятеро рідних і двоє прийомних дітей.

 — У сім"ї загиблої Ніни Гарбузюк за чотирма дітьми доглядає старший син-інвалід третьої групи, — каже Ніна Карпачова. — Його пенсії вистачає лише на харчі.

Із резервного фонду уряд перерахував 315 тис. грн на рахунок облдержадміністрації. Іще 300 тис. грн надійде родинам загиблих уже восени.

Мерія Ковеля виділила сиротам майже 30 тис. грн компенсації.

 — Близько 40 тисяч гривень пішло на похорон. Родинам загиблих виплатили по 2 тисячі гривень матеріальної допомоги, — каже міський голова Ковеля Сергій Кошарук, 33 роки.

17 квітня о 13.10 поблизу села Лозова мікроавтобус "форд" із 12 волинянами зіткнувся з вантажівкою "рено", яка раптово виїхала на зустрічну смугу. Водій і пасажири маршрутки загинули на місці аварії. Шофер вантажівки з важкими травмами потрапив до Хмельницької міської лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Карпачова вибила в уряду гроші для ковельських сиріт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути