четвер, 17 травня 2007 07:02

Із фестивалю вареників гості пішли голодні

На фестивалі "Веселий вареник" львів"яни куштували вареники з картоплею, сиром, квасолею та маком, капустою й лівером. Порції з 6 вареників продавали на пластиковій тарілці по 6,5 гривні.

На літньому майданчику парку ім. Б. Хмельницького за варениками довгі черги. Гарячу страву підвозять із кафе-бару "Котигорошко".

— Знову не вистачило вареників, — протискається з двома пляшками пива  39-річний Тарас Барило. — Якби не пиво, то не мали би що тут робити.

На літній сцені змагаються на швидкість поїдання порції вареників зі сметаною. 30-річний львівський пожежник Андрій Гутник проковтнув 12 вареників за хвилину 38 секунд.

— Смакота, — витирає вуса від сметани. — Я б іще стільки з"їв.

Андрієві подарували горщик з чорнодимленої кераміки. Організатори не приховують, що вареників бракує. Кажуть, їх з"їли майже 100 тисяч.

— Ліпити почали два тижні тому, — розповідає шеф-кухар кафе "Котигорошко" Мар"яна Флюд, 40 років. — А вчора як побачили, що бракує, то втрьох з дівчатами сіли доліплювати.

Обіцяного конкурсу серед господинь у вправності ліпити вареники не проводили. Організатори пояснили: не було умов, аби поставити столи та казани для варіння страви. Натомість біля наметів із напоями встановили скриньки для рецептів господинь.

— Наступного року наваримо вареників за їхніми рецептами, — каже режисер фестивалю Роман Метельський.

Увечері львів"ян розважали переможці програми "Шанс" Олеся Киричук та Павло Табаков. Біля сцени залишилося кілька десятків городян.

Зараз ви читаєте новину «Із фестивалю вареників гості пішли голодні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути