четвер, 26 серпня 2010 19:07

Із 60 курячих яєць уціліло одне

Автор: фото: Ірина КОПИСТИНСЬКА
  Степан Коваль із села Княжолуки Долинського району Івано-Франківщини (у центрі в смугастій футболці) вдаряє м’яч головою. Намагається  закинути його якнайдалі. Та це йому не вдається. Зате разом із братом Іваном він переміг у конкурсі з кидання курячих яє
Степан Коваль із села Княжолуки Долинського району Івано-Франківщини (у центрі в смугастій футболці) вдаряє м’яч головою. Намагається закинути його якнайдалі. Та це йому не вдається. Зате разом із братом Іваном він переміг у конкурсі з кидання курячих яє

Півтисячі жителів райцентру Долина на Івано-Франківщині в понеділок зібралися в місцевому парку культури. Із нагоди Дня міста тут відкрили Книгу рекордів. Перших рекордсменів обрали у трьох номінаціях — удар головою по футбольному м"ячу, кидання курячих яєць, метання тенісного м"яча на дальність.

Кидати яйця учасники виходили парами. Кожен мав влучити у свого суперника з найдальшої відстані.

Місцевий підліток бере яйце з лотка і жбурляє в 12-річного Віталія Коршева. Воно влучає хлопчині нижче живота і розтікається по штанах. Натовп регоче.

— Візьміть нас на конкурс! Ми команда "Два придурки", — розштовхує підлітків 14-річний Іван Павліш. За ним поспішає ровесник Павло Лебідь.

Павло прицілюється в Івана з відстані 15 м. Яйце влучає в чоловіка, котрий спостерігає за дійством збоку.

— Ну прям як в Януковича попало, — чоловік лається і струшує яйце з білої футболки.

За півгодини 20 пар учасників віком від 10 до 30 років розтовкли 59 яєць. Єдине вціліло у братів із села Княжолука Долинського району — 14-річного Івана Колпакова та 13-річного Степана Коваля. Іван зумів упіймати яйце, яке кинув у нього Степан із відстані 18 м 10 см. Переможців нагородили прогулянкою на повітряній кулі.

— Сьогоднішні досягнення будуть першими в книзі рекордів Долини, — каже організатор дійства Микола Проців, 51 рік. — Плануємо проводити конкурси сім-вісім разів на рік. Номінації придумуватимуть люди. Спочатку книга буде рукописною, а в кінці року видаватимемо друковану версію.

Зараз ви читаєте новину «Із 60 курячих яєць уціліло одне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути