вівторок, 13 березня 2007 18:37

Година купання в "Лімпопо" коштує 25 гривень

Автор: фото: Леонід ТІТ
  24-річна тернопільчанка Юлія Приходько однією з перших відвідувачів пірнала в басейні нового аквапарку міста
24-річна тернопільчанка Юлія Приходько однією з перших відвідувачів пірнала в басейні нового аквапарку міста

У тернопільському готельно-розважальному комплексі "Алігатор" 11 березня відкрили аквапарк "Лімпопо".

— Це перший в Україні сертифікований аквапарк за європейськими нормами, — зустрічає у холі 29-річний Андрій Трач. У скільки коштів обійшлася споруда, співвласник комплексу "Алігатор" не каже. — У нас найновіші гірки — дві закриті труби, які проходять через вулицю. Одна з них — 160-метрова — називається "Чорна діра", — пояснює Андрій Трач. — Коли летиш у ній, то можна побачити різні світлові ефекти й почути, скажімо, крик горили чи грім виверження вулкану.

Площа тернопільського аквапарку — 4200 м кв. Збудували його за два роки на пустирі. Тепер тут вільно помістяться 400 осіб. Спуститися з двох крутих гірок атракціону "Камікадзе" дозволяють лише після досягнення 12-річного віку. Поряд із ними — три доріжки для спортивних тренувань. Довжина кожної — 25 м. Найглибші місця у басейні мають 1,5 м. Вода у ньому фільтрується автоматично.

Поруч зі спортивними доріжками — зона спа. Три гідрованни наповнені теплою морською водою, температура якої 38 градусів.

— Наша турецька баня найбільша у місті, — припускає власник аквапарку. — Разом сюди можуть увійти до 35 відвідувачів. Пара в баню надходить з усіх боків. Посередині є круглий лежак. На нього можна лягти і розігріти все тіло. Це особливо важливо перед масажем. А збоку біля сауни розташовані кабінет масажиста й кімната для відпочинку.

За окрему плату в аквапарку можна скористатися ручним масажем, інфрачервоною сауною та солярієм. Кабінки з цими послугами — на другому поверсі. Вечорами в "Лімпопо" проводитимуть аква-паті — вечірки у воді.

Дитячі атракціони розмістили у спеціально обладнаній зоні. Душ у вигляді клоуна власники "Алігатора" називають сімейним, адже під нього можуть стати троє осіб різного зросту.

За дітьми можна спостерігати через скляну стіну. У зоні для малих є два басейни, інструктори вчитимуть малюків плавати з 3-річного віку.

24-річна тернопільчанка Юлія Приходько прийшла на відкриття аквапарку зі своїм чоловіком. Двох дітей подружжя залишило вдома.

— Уже встигла випробувати майже всі атракціони, — ділиться Юлія. — Усе дуже сподобалося. Ось тільки на гірці "Камікадзе" ще не каталась — боюся. Але до кінця дня обов"язково спущуся з неї.

Найбільше Юлії сподобався гідромасаж у басейні.

— Не вистачає льодового парку, — каже. — Але ціна за відвідування нового закладу виправдана.

Година відпочинку в "Лімпопо" коштує 10–25 грн. Найдешевше — вранці, найдорожче — ввечері та у вихідні.

Зараз ви читаєте новину «Година купання в "Лімпопо" коштує 25 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути