четвер, 07 серпня 2008 07:07

Євросоюз рятує Західний Буг від пестицидів

Екологічна комісія Євросоюзу виділила 345 тис. євро із запланованих 940 тис. на утилізацію відпрацьованих отрутохімікатів і добрив у районах Волинської області, що межують із прикордонною річкою Західний Буг на рубежі з Польщею.

Упродовж 2008–2009 років ЄС профінансує ліквідацію складів отрутохімікатів, щоб відвернути потрапляння пестицидів до вод Бугу під час повеней.

— Насамперед утилізуємо 124 тонни отрутохімікатів із Володимир-Волинського, Любомльського та частково Турійського районів на суму мільйон 762 тисячі гривень, — каже заступник голови облдержадміністрації Василь Байцим, 37 років.

На Волині в басейні водозбору річки Західний Буг розміщено вісім складів із 318 т непридатних добрив. Їх зберігають у напівзруйнованих приміщеннях із радянських часів. За 20 років місцева влада не знайшла коштів для ліквідації пестицидів. Нині долучилися до реалізації проекту ЄС.

— Цього року з обласного бюджету виділено 370 тисяч гривень для  централізованого зберігання та знищення пестицидів. Гроші надійдуть до 15 серпня, — розповідає голова облради Анатолій Грицюк, 53 роки.

Ліквідаційні роботи виконуватиме переможець тендера фірма "Елга" із Шосткінського району на Сумщині. Фахівці освоять перший транш упродовж 12 місяців.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз рятує Західний Буг від пестицидів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути