четвер, 11 вересня 2008 19:02

Єгеря Івана Процика покусав браконьєр

Вихідними бригада Львівського міського мисливського товариства "Лісівник" проводила рейд угіддями поблизу села Зашковичі Городоцького району. 40-річний єгер Іван Процик на пшеничному полі побачив браконьєра.

— Він час від часу вискакував із засідки та стріляв у качку, що летіла на годівлю, — говорить начальник "Лісівника" Василь Петринець. — Такий спосіб полювання дозволений, та ми вирішили перевірити документи. Спершу він намагався втекти. Коли зупинився, спрямував на нас рушницю.

Петринець вирвав зброю у 51-річного Миколи Мазурика. Чоловік полював без мисливського квитка та відстрілювальної картки. Порушника вирішили відвезти в міліцію. Коли примусово садили в машину, він розлютився та вкусив Процика за великий палець на правій руці. Кров залила руку.

Мазурик зателефонував зятеві, капітану Франківського райвідділу міліції. Городоцькі правоохоронці спочатку відмовлялися прийняти вилучену рушницю. Наступного дня мисливці поскаржилися начальникові відділка. Мазурика оштрафували на 340 грн. Подейкують, що проти нього порушать кримінальну справу за умисне тілесне ушкодження єгеря під час виконання службових обов"язків.

Івана Процика шпиталізували. Медики зробили щеплення від правця. Пацієнт пройшов курс лікування від гострого гнійного запалення тканин пальців.

— Він добряче вкусив мене передніми зубами, — усміхається єгер.

Він живе в селі Повергів Миколаївського району. Із дружиною 35-річною Лесею виховують двох дітей: Юрія, 12 років, і Вікторію, 11 років. Єгерем працює 18 років, у "Лісівнику" — 10.

— Скільки років товариству, стільки стажу в Івана, — каже Василь Петринець. — Завжди був сумлінним і зразковим працівником.

Зараз ви читаєте новину «Єгеря Івана Процика покусав браконьєр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути