Ексклюзиви
четвер, 26 лютого 2009 18:13

Двоє дітей загинули під кригою

У вівторок по обіді 7-річна Анастасія Залога та 5-річний Віталій Возняк із села Межиріччя Сокальського району на Львівщині пішли ковзатися на ріку Рата, що недалеко від будинків.

— Кажуть, що їх спершу нагнав хтось із місцевих, але вони через деякий час повернулися, — розповідає Павло Василенко з прес-центру Міністерства надзвичайних ситуацій. — По слідах видно, що діти відійшли від берега на 5–6 метрів. Там починається кромка тонкого льоду. На середині ріка не замерзла взагалі.

У селі кажуть, сина знайшла мати Ганна. Хлопчик зачепився за лід курткою.

— Жінка почала кричати, збіглися сусіди, — розповідає сільський голова Межиріччя Іван Сироїд, 49 років. — Хлопчика витягнули, він ще був живий, а дівчинки ніде не було видно.

Віталія доправили до Червоноградської центральної лікарні. Хлопчик помер у реанімації через годину після того, як його знайшли. Тіло Анастасії шукають водолази.

— Пошуки дуже складні, ширина ріки до 15 метрів, — розповідає Роман Фіца, 45 років, начальник обласної рятувально-водолазної служби. — Дно захаращене, трапляються ями по 3–4 метри. Ми проламуємо лід, щоб обстежити дно.

У сім"ї Залог залишився старший син, у Возняків дві доньки.

Зараз ви читаєте новину «Двоє дітей загинули під кригою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути