Ексклюзиви
середа, 06 серпня 2008 07:10

Дороги відводитимуть від гирл річок

Міністр транспорту і зв"язку Йосип Вінський перевірив стан залізниці та зруйнованих повінню доріг.

— Ситуація з мостами і дорогами жахлива, але роботи ведуться вдень і вночі, — каже Йосип Вінський, 52 роки. — Ми повинні максимально відвести шляхи від русел річок, і наслідки повеней будуть меншими. Це закордонний досвід. Порахували, якщо зробити за європейськими нормами об"їзний міст у Верховині, необхідно буде виділити 2,5 мільярда гривень. Зате жодна повінь не страшна.

9 тис. робітників Укравтодору відновлюють дороги в Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій та Закарпатській областях. Поки що закритими залишаються дві залізничні ділянки Десятин–Товмачик на Прикарпатті та Завалля–Вижниця на межі Закарпатської та Чернівецької областей.

Україна не братиме кредит для ліквідації наслідків стихії.

— Вносив пропозицію, щоб дати можливість Укравтодору залучити кредитні ресурси. Із політичних мотивів частина фракцій категорично проголосувала проти залучення кредитів. Як можна у такій біді, коли не вистачає грошей у державному бюджеті, відкидати можливість кредиту. Вважаю, що Верховна рада проявила нелюдяну позицію, — обурився Йосип Вінський.

Зараз ви читаєте новину «Дороги відводитимуть від гирл річок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути