Ексклюзиви
середа, 11 червня 2008 07:11

Дільничних навчатимуть розпізнавати сутенерів

На Волині дільничні міліціонери вивчатимуть психотерапію. Громадська організація "Волинські перспективи" розробила курси для розпізнавання сутенерів, які вербують дівчат до сексуального і трудового рабства.

Першими за парти сядуть дільничні інспектори Любомльського, Любешівського та Ратнівського районів, що межують із польським і білоруським кордонами. Психологи і юристи на семінарах-тренінгах розкажуть, як сутенери спокушають заробітчан. Сільських шерифів навчатимуть виявляти злочинців, надавати психологічну допомогу жертвам торгівлі людьми та переконувати односельців не їхати за кордон.

— Проект фінансуватиме Фонд демократії Посольства США в Україні. Кошторис становить 8 тисяч доларів, які спрямуємо на оплату семінарів і тренінгів, — каже голова правління "Волинських перспектив" Олександр Медведєв, 40 років.

Психотерапевтичні курси для кожної групи слухачів триватимуть місяць. Загалом проект працюватиме впродовж року. Волонтери планують навчити понад 200 дільничних із 16 районів Волині. Згодом психологи запровадять подібні курси для співробітників прокуратури, адвокатів і суддів.

За останні три роки правоохоронці Волині викрили 126 сутенерів і звідників, зупинили 27 незаконних переправ жінок через кордон.

Зараз ви читаєте новину «Дільничних навчатимуть розпізнавати сутенерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути