Ексклюзиви
вівторок, 10 червня 2008 07:06

Держрибохорона піймала "риб"ячу смерть"

Працівники інспекції держрибохорони зробили триденний контрольний вилов риби у ставках і річках Тернопільщини. Окрім звичних родин коропових, осетрових, окуневих і щукових, виявили далекосхідного ротана. Його ще називають "риб"ячою смертю". Щоб ротан виріс вагою у кілограм, мусить з"їсти 45 кг іншої риби.

— 70% ставків на Тернопільщині у приватній оренді. Ми не можемо контролювати, яку саме рибу запускають у водойми. Ротан смачний і дешевий. От орендарі і заселяють, — розповідає Микола Рюмін, 53 роки, начальник відділу охорони водних живих ресурсів та оперативного контролю. — Цих представників рибної фауни ми помітили у ставках Жукова Бережанського району та Заложцях Зборівського району.

У річці ротанів неможливо виловити. Складно це зробити і в ставках — для цього треба спустити всю воду. Найкраще водойми зарибнювати товстолобами.  Вони харчуються водоростями й таким чином очищують водойми.

— Минулого року ми ініціювали зарибнення Тернопільського ставу. Дозвіл отримали. Кілограм товстолобів коштує 15–18 гривень, а на гектар треба приблизно 1000 штук. 50 тисяч гривень для цього у мерії не знайшлося, — каже провідний іхтіолог Держрибохорони Інна Гоч, 30 років.

Зараз ви читаєте новину «Держрибохорона піймала "риб"ячу смерть"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути