Ексклюзиви
понеділок, 19 березня 2007 16:42

Депутати сільради зізналися в хабарництві

Волинська обласна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом хабарництва п"ятьох депутатів Прилуцької сільради, що за 3 км від Луцька. За дозвіл забудувати земельну ділянку народні обранці отримали від приватної фірми по $2 тис.

Скандал спалахнув навколо гектара землі поблизу села Дачне Ківерцівського району, знаного як зона відпочинку лучан. Торік будівельна фірма з Луцька марно просила сільських депутатів виділити ділянку для зведення готельного комплексу. Зрештою бізнесмени запропонували 20 обранцям "благодійний" внесок — $40 тис. готівкою. Мовляв, на розбудову інфраструктури села. Депутати не були проти спонсорства й проголосували за надання земельної ділянки. Селом поповзли чутки про хабарі. Більшість народних обранців злякалися й віддали гроші на будівництво храму в Дачному. Хтось написав скаргу до обласного управління СБУ.

— Незаконну оборудку зініціювали п"ятеро депутатів сільради, яких уже притягли до кримінальної відповідальності, — каже керівник прес-служби обласного СБУ Сергій Бєлінський, 29 років.

Хабарникам загрожує від 3 до 5 років в"язниці. Прокуратура вирішує, чи порушувати карну справу проти інших депутатів Прилуцької сільради. Слідчі допитують представників луцької будівельної фірми. Ті кажуть, що давачі хабара вже звільнилися.

Зараз ви читаєте новину «Депутати сільради зізналися в хабарництві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути