Ексклюзиви
четвер, 25 вересня 2008 17:16

Дачі "Ювілейного" підпалюють усьоме

Усьоме на Сонячному масиві Тернополя горіли дачні будинки садового товариства "Ювілейний". Перший — загорівся у вересні 2007-го, сьомий — у ніч на 21 вересня 2008 року. За висновками технічної експертизи, будівлі в усіх випадках підпалювали.

Міліція підозрює бомжів. Дачники ж припускають, що причиною пожеж могла стати їхня відмова продати фірмі "Ровекс" земельні ділянки.

— Ми не проти поступитися, — каже голова товариства "Ювілейний" Іван Сікора, 47 років. — Але якщо неподалік на вулиці Київській за сотку дають понад 20 тисяч доларів, чому нам пропонують по три тисячі? Так, нам не дозволили приватизувати землю, але кожний працює на своїй ділянці понад 15 років і згідно із законом має право приватизувати її. Дачники виграли всі суди, та закони в Україні не діють, — розводить руками.

Депутати Тернопільської мерії у жовтні 2007-го передали "Ровексу" під будівництво 9 га землі товариства "Ювілейне". На ній зведуть розважально-торговельний центр і житловий будинок. Більшість дачників продали фірмі свої наділи за 150 тис. грн.

Один зі співзасновників фірми "Ровекс" Сергій Тарашевський відкидає звинувачення у причетності до підпалів.

Зараз ви читаєте новину «Дачі "Ювілейного" підпалюють усьоме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути