Ексклюзиви
четвер, 12 лютого 2009 17:44

Циганки видурили в Адама Котка 8750 гривень

До 71-річного Адама Котка з села Тинне Сарненського району Рівненщини  навідалося двоє циганок. Попросили води напитися. Чоловік запросив їх у хату. 44-річна Тетяна Грищук із Сумської області взяла склянку і сказала, що бачить на дні два хрести — буде до Великодня дві смерті.

Дід злякався. Тетяна вгадала, що Адамові раніше робили операцію, а його дружина-інвалід прикута до ліжка.

— Усе співпало, бо та циганка вивідала все раніше від односельчан, — розповідає секретар тинненської сільради Микола Коток, однофамілець потерпілого. — Вона назвалася цілителькою, обіцяла всі напасті відігнати.

Тетяна попросила свічку, свяченої води та 64 гривні пожертв на монастир. Зляканий господар витяг усі заощадження зі схованки.

У хаті, окрім Адама, були ще його дружина та 20-річний син. Циганка послала сина Адама на город принести землі. Потім відправила його кропити свяченою водою хлів. Попросила в Котка-старшого хустку, щось туди загорнула і віддала назад.

— Це твої гроші. Три дні всередину не зазирай, спати на них лягай, а землю винеси на кінець городу та закопай! — наказала Тетяна.

Циганки сіли в легковик і поїхали. Пенсіонер розгорнув хустку і побачив у ній брудну ганчірку замість грошей.

— Адам прибіг у сільську раду. Ми з головою та землевпорядником взяли машину і поїхали їм напереріз, — згадує секретар Микола Коток. — Знайшли циган за 3 кілометри від села. Вони застрягли в піску і не могли зрушити з місця.

Селяни схитрували — спокійно підійшли до шахраїв, розговорилися. Пообіцяли допомогти і викликати з Тинного трактор, щоб витягти авто. Самі ж зателефонували в міліцію. Утікачів затримали та доправили до райвідділу.

— Тетяна приїхала на Рівненщину до доньки, яка мешкає в Сарнах, — каже Тамара Лисенко з обласного управління міліції. — Разом із нею вона й заходила до Котка. Тетяна вже була раніше засуджена за крадіжку, але на Волині.

Зараз ви читаєте новину «Циганки видурили в Адама Котка 8750 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути