Ексклюзиви
пʼятниця, 20 липня 2007 07:00

Цигани привезли до Луцька жовтуху

Близько 20 лучан потрапили до Волинської обласної інфекційної лікарні з діагнозом гепатит А. Жовтухою захворіли одразу п"ятеро багатодітних циганських сімей із мікрорайону Вересневе.

Перших шістьох пацієнтів госпіталізували 30 червня. Захворіла жовтухою циганська ро    дина Блєксис, яка приїхала до Луцька з Литви. Сім"я виховує 12 дітей і живе у закинутому будинку разом із трьома іншими багатодітними родинами.

Епідеміологи наклали карантин на оселю і провели експертизу питної води і харчів. Однак досі не знайшли збудника інфекції. Ще 13 сусідів циганського табору госпіталізували для обстеження.

— Важких хворих немає, лікуємо за державний кошт. Уже придбали вакцину і будемо прищеплювати усім жителям Вересневого, — каже заступник головного лікаря обласної інфекційної лікарні Галина Морочковська, 43 роки.

Надзвичайна комісія міськвиконкому тимчасово відселила циган із їхнього будинку. Тут чотири сім"ї жили в антисанітарії, без водопроводу і світла. Мерія обіцяє забезпечити житло елементарними умовами.

Зараз ви читаєте новину «Цигани привезли до Луцька жовтуху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути