вівторок, 31 липня 2007 07:08

Червоний Хрест заборгував мерії 100 тисяч гривень

Тернопільський обласний Червоний Хрест єдиний в Україні змушений сплачувати орендну плату за користування приміщенням.

— Раніше з обласного бюджету на оплату виділяли 20–30 тисяч гривень, — розповідає 49-річна Олександра Бригадир, виконувач обов"язків голови організації. — За чотири роки назбиралося 100 тисяч гривень боргу. У жовтні 2006-го Господарський суд виніс постанову про наше виселення. Судові виконавці виганяють нас кожні десять днів протягом останніх чотирьох місяців. А ми як сиділи тут, так і сидимо — куди ж діватися? Нам пропонували другий поверх дитячого садочка біля автовокзалу. Але там стіни затекли, на ремонт грошей нема.

На обліку Червоного Хреста — майже 14 тис. одиноких. Їм допомагають 99 працівників милосердя в області. За невиконання судового рішення на обласний Червоний Хрест уже накладали 510 грн штрафу. За два тижні хочуть подавати документи до прокуратури.

— Ми орендували 257 квадратних метрів, а тепер маємо 200. У грудні два кабінети опечатали, ключі забрали, — бідкається Людмила Лобкова, 51 рік, бухгалтер патронажної служби. — Тепер одяг для бідних тримаємо у підвалі. Там сиро, і він пліснявіє.

Зараз ви читаєте новину «Червоний Хрест заборгував мерії 100 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути