Ексклюзиви
субота, 15 березня 2008 07:13

Будинок Андрія Яремчука охороняє нільський крокодил

Автор: фото: Віктор ГОМОЛЬ
  Андрій Яремчук вдома з нільським крокодилом. Дорослі рептилії виростають до 6 метрів і нападають на антилоп, буйволів, носорогів і людей
Андрій Яремчук вдома з нільським крокодилом. Дорослі рептилії виростають до 6 метрів і нападають на антилоп, буйволів, носорогів і людей

Виходячи з дому, 46-річний Андрій Яремчук із Костополя Рівненської області не зачиняє дверей. Після того, як його півметровий нільський крокодил налякав п"яних злодіїв, ніхто із сусідів не наважується без господаря переступити поріг хати.

Господар зустрічає у воротах і веде до кліток на подвір"ї. Розповідає, що тримає понад 20 видів тварин і птахів. Показує лисицю, нутрій, орла, фазанів і диких качок. Нарікає, що утримувати їх з кожним днем стає дорожче. Лише на зерно для птиці щомісяця витрачає майже 200 грн. Нільський крокодил Гена — його гордість. Тварина дісталася чоловікові за могорич. Її привезли два роки тому місцеві будівельники з Підмосков"я.

— Новому росіянину, в котрого хлопці працювали, крокодила подарували на день народження, а він не знав, що з ним робити й віддав будівельникам. Пащеку тварини хлопці зв"язали скотчем і в поїзді на дні сумки привезли в Костопіль. Пройшли з ним і кордон, і митницю, — згадує Андрій Яремчук.

Дружина Андрія Люба, 45 років, 12-річна донька Надя та син Олексій, 22 роки, поставилися до появи вдома крокодила спокійно.

— Чоловік так захопився розведенням тварин, що п"ять років тому покинув роботу майстра з виробничого навчання в школі. Так ніде й не працює. Мріє створити домашній зоопарк. До мера ходив, просив, щоб дали приміщення, — каже Любов.

Крокодилові 3 роки. Завдовжки він понад 60 см. Раз на тиждень Андрій годує Гену рибою та свинячими чи телячими нутрощами. У коридорі біля котельні змайстрував для нього тераріум.

Розмову перебиває телефонний дзвінок. Господар продає папуг і дав оголошення в газету. Каже, пара хвилястих коштує 200 грн, а за австралійську кореллу бере 300. Жартує, що папуги утримують сім"ю.

— Хлопці, які ріжуть худобу, привозять для Гени нутрощі задурно. Обходиться мені Гена в копієчку через електричний підігрів. Крокодилові потрібно підтримувати температуру повітря градусів 28 тепла, а води не нижче 22–25, — говорить Андрій Яремчук.

Більшість часу рептилія проводить у тераріумі. Але мало не щодня господар бере її на ремінець і вигулює по хаті.

Андрій через рушник намагається вхопити крокодила за спину. Жаліється, що рани від зубів довго не гояться. Дістає й несе на кухню, де одягає пасок.

— Домашні тварини чомусь не бояться крокодила, а такса навіть намагається потоваришувати з ним, — дивується донька господаря Надя.

Торік рептилія бігала по двору та городу. А цього літа Яремчук посадить улюбленця на ланцюг. Весною планує викопати йому в саду невелику водойму.

— В Африці такі крокодили нападають на антилоп, буйволів, носорогів і навіть людей. Живуть понад 100 років і виростають до  6 метрів, — розповідає директор Рівненського зоопарку 43-річний Олег Павлюк.

Зараз ви читаєте новину «Будинок Андрія Яремчука охороняє нільський крокодил». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути