Ексклюзиви
понеділок, 23 квітня 2007 07:04

Братів Мігасів заарештували за опір прикордонникам

У сутінках на лісовій дорозі за селом Кортеліси Ратнівського району Волині, за 300 м од українсько-польського кордону, бійці Луцького загону помітили два мікроавтобуси УАЗ. Машини з вимкненими фарами прямували до білоруського села Переліссє. Контрабандисти помітили засідку й додали швидкості. Одне авто встигло прошмигнути до білорусів. Інше застрягло в багнюці. Водій вискочив із кабіни й через меліоративний канал утік за кордон.

Вартові почали прочісувати навколишній ліс у пошуках посередників. Доки прикордонники блукали лісом, біля покинутого "уазика" зібрався десяток кортеліських селян. Чоловіки почали перевантажувати затриманий товар у свої "жигулі" й мотоцикл із коляскою. Прикордонники забороняли їм це робити. Дійшло до бійки. Вартові кордону викликали із застави "Самари" підмогу.  Оперативна група заарештувала підбурювачів бійки — 21-річного Сергія і 23-річного Олександра Мігасів.

— У конфіскованому мікроавтобусі контрабандисти перевозили близько тисячі пляшок горілки "Мерная" і 700 пар садових рукавиць, — розповів прес-секретар Луцького прикордонного загону Богдан Козуб, 52 роки.

Після допиту на заставі селян відпустили. За злісну непокору прикордонникам їм загрожує півтори тисячі гривень адмінштрафу або рік ув"язнення. Слідчі райвідділку міліції шукають у Кортелісах організаторів контрабандних вояжів.

Цього року вартові Луцького прикордонного загону на 70-кілометровому відрізку українсько-білоруського кордону в Ратнівському районі зупинили 17 вантажівок із нелегальним товаром. Сім разів застави стріляли по контрабандистах. Районна прокуратура порушила кримінальну справу проти депутата Кортеліської сільради Василя Наумука, 43 роки. Його підозрюють у сприянні контрабандистам.

Зараз ви читаєте новину «Братів Мігасів заарештували за опір прикордонникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути