Ексклюзиви
пʼятниця, 19 жовтня 2007 07:11

Браконьєри побили лісничого рушницею

На угіддях Градівського лісництва в Маневицькому районі на Волині.

Минулої п"ятниці рейдова бригада лісників Колківського лісгоспу патрулювала сосновий бір неподалік села Граддя. Близько 17.00 вартові помітили людей із гладкоствольними дробовиками. Охоронці наказали чоловікам зупинитися. Однак браконьєри кинулися тікати. Дорогою викинули зброю. Двоє пішли в наступ на лісничих. Один із порушників ударив прикладом рушниці 43-річного лісника Володимира Поторася по голові. Той упав та залився кров"ю. Другий нападник почав погрожувати охоронцям розправою. Попри це лісникам вдалося затримати браконьєрів.

— На допиті порушники розповіли, що збирали гриби з рушницями. Але їх уже тричі штрафували за браконьєрство, — каже прес-секретар обласного управління лісового господарства Валерій Мельник, 50 років.

Затримані — жителі села Боровичі Олександр Сметана і Микола Білан. Під час обшуку хати одного з них слідчі знайшли мисливський сейф із набоями до нарізної зброї. Нині шукають у лісі схованку із впольованим звіром. Якщо знайдуть — браконьєрів притягнуть до кримінальної відповідальності. Поки що їх оштрафують за незаконне полювання на 300–500 грн. Слідчі з"ясовують імена інших браконьєрів. Селяни кажуть, що серед них були чиновники з райцентру.

Потерпілого доправили до лікарні зі струсом мозку та з синцями на обличчі.

Зараз ви читаєте новину «Браконьєри побили лісничого рушницею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути