четвер, 12 липня 2007 07:00

Борсучиха покусала школярку

8-річна Лілія Бабій із села Дворовичі Рівненського району вже тиждень перебуває у Клеванській районній лікарні. Минулої середи на дівчинку напала борсучиха.

— Увечері пішла з Лілею нарвати зелених яблук у саду. Із нами була ще моя однокласниця Юля Лампека, — розповідає 12-річна подружка дівчинки Катерина Брагіна. — Це колишній панський маєток. Сад там дуже захаращений, усюди ями. Ліля йшла попереду, зупинилася і раптом упала на коліна. Вона закричала так, наче її ріжуть!

Із ями на дівчинку напала 10-кілограмова борсучиха, прокусила їй ногу. Ліля спробувала відкинути тварину руками, але та вчепилася їй у пальці. Юля палицею відігнала тварину.

— Дівчата відвели закривавлену Лілю додому — Бабії живуть неподалік саду. Рука та нога в дівчинки страшенно спухли. У лікарні їй одразу вкололи вакцину від сказу, — розповідає вчителька сільської школи 43-річна Світлана Короляк. — Ліля скаржиться, що рука погано заживає, гноїться. Випишуть її аж через півтора місяця.

Борсучиху вбив син священика Володимир Соловйов. Наступного дня він вигнав звірка з нори на автотрасу і десять разів ударив палицею. Мертву тварину передав у целофановому пакеті ветеринарам.

Районна санепідемстанція пощепила всіх собак і котів у Дворовичах. Селяни перевіряють ями в саду — убита борсучиха могла залишити приплід.

Зараз ви читаєте новину «Борсучиха покусала школярку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути