Ексклюзиви
четвер, 12 липня 2007 07:00

Блискавка пробила серце 14-річному пастухові

Володимир Дімітров, 14 років, із села Богуші Березнівського району Рівненської області загинув під час грози на пасовищі у вівторок увечері.

Хлопець із двоюрідним братом Михайлом, 11 років, випасали череду в сусідньому селі Тишиця.

— Там живе їхня бабуся. Якраз її черга настала випасати худобу, то хлопці пішли її підмінити. О п"ятій вечора Володя та Михайло вивели череду на поле біля ріки Случ, — розповідає 52-річна голова Тишицької сільради Надія Кобер. — Коли почалася злива, Михайло Ясковець присів під кущ, а Володя побіг за коровою, яка відбилася від гурту. Пішов до неї із різкою і впав на землю.

Блискавка вдарила хлопцеві в потилицю. Володимир мав на собі дощовик — від удару клейонка на голові розплавилася. Михайло закричав із переляку. До хлопців прибіг чоловік, який пас іншу череду за двісті метрів. Врятувати школяра вже не змогли — електричний розряд пробив серце.

— Останнього разу громовиця вбила людину в селі 30 років тому, каже Надія Кобер. — Мати Володі працювала на фермі, батько займався домашнім господарством. Вони залишилися з двома доньками: 13-річною Тетяною та 8-річною Ольгою.

Із початку року блискавками вбило вже п"ятьох жителів Рівненщини.

Зараз ви читаєте новину «Блискавка пробила серце 14-річному пастухові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути