Ексклюзиви
середа, 28 травня 2008 07:01

Бетонний завод будують під вікнами чернівчан

Мешканці вул. Каштанової, що у мікрорайоні Садгора у Чернівцях, протестують проти спорудження у житловому масиві бетонного заводу. Без офіційного дозволу біля будинків уже викорчували дерева, нагорнули купи глини і встановили перший агрегат для виготовлення бетону.

Садгора — це північний район міста, де багато дач, мало машин, спокійно вночі й затишно вдень. Жителі масиву другий тиждень блокують дорогу до дорожно-ремонтного будівельного управління "Чернівцішляхбуду", на території якого два місяці тому почали спорудження бетонного заводу. Підготували ділянку, пригнали техніку.

— Як жити, коли стіни трясуться від потужних машин вагою 20–30 тонн? — скаржиться 42-річна Світлана Гелич, мешканка прилеглого будинку.— Документів у них немає, вони самовільно захопили територію.

Зведення відбувається за кілька десятків метрів, під вікнами чернівчан.

Світлана Костюк, 38 років, також занепокоєна:

— Цей завод буде працювати у три зміни, цілодобово. Сюди вже їздять машини, які мають по 16 коліс — такі величезні. У нас тут мочера (болота). Якщо копати, за 80 сантиметрів буде вода. Ви представляєте, що станеться з нашими будинками?

Мешканці не проти дитсадка, школи чи поліклініки. Кілька днів поспіль люди намагаються поспілкуватися з адміністрацією заводу.

Степан Сологуб, 46 років, депутат Садгірської райради, каже, що комісія хотіла перевірити документи, але нікого з керівництва не знайшли — усі повтікали.

Із мешканцями мікрорайону зустрілися депутати Чернівецької міської ради Василь Забродський і Любов Сорохан. Спорудження заводу справді відбувається нелегально. Щоб воно стало можливим, потрібно змінити цільове призначення земельної ділянки.

— Ми перевірили. Дозволів нема ні на будівництво, ні на техобладнання. Усе це незаконно, — говорить 42-річний Василь Забродський. — Думаю, ми допоможемо людям відстояти їхні права.

"ГПУ" вдалося поспілкуватися з головою правління КП "Чернівцішляхбуд" Борисом Форемним, 69 років:

— Ми не маємо жодного відношення до зведення бетонного заводу. Це фірма "Граніт", яка орендує тут землю, взялася за будову. Зараз її оштрафували і тимчасово припинили будівництво.

Зараз ви читаєте новину «Бетонний завод будують під вікнами чернівчан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути