субота, 03 листопада 2007 07:07

Банда пограбувала 20 ювелірних крамниць

Автор: фото: Жанна ПОПОВИЧ
  Генерал-лейтенант міліції Віталій Максимов показує вилучені в грабіжників золото, зброю та інструменти
Генерал-лейтенант міліції Віталій Максимов показує вилучені в грабіжників золото, зброю та інструменти

Затримали трьох чоловіків, які 3 жовтня вкрали з крамниці "Золото" 15 кг ювелірних прикрас вартістю понад 6 млн грн. Четвертого грабіжника шукають.

Усі злодії з Херсона. 40-річного ватажка банди Юрія Павліва затримали в Києві. Він передавав перекупникові валізу з 3,5 кг коштовностей. Частину краденого затримані продали на півдні України до ювелірних крамниць. Удома в Павліва вилучили золоті прикраси, 18 тис. євро, що він отримав за вже продані 8 кг золота, та наган із набоями. Його дружина під час обшуку намагалася змити дорогоцінний пакунок в унітаз. Юрія Павліва двічі судили за крадіжки. Уперше за ґрати він потрапив у 17 років.

32-річного Петра, спеціаліста з відкривання сейфів, зупинили іспектори ДАІ під Тернополем. Під час огляду в салоні джипа "Лексус" знайшли пакет із викраденими золотими прикрасами.

На Донеччині спіймали наймолодшого, 25-річного "комп"ютерного генія" Сергія.

— Арештовані були шоковані, як швидко ми їх вирахували, — каже начальник Тернопільської обласної міліції Віталій Максимов. — За три роки банда пограбувала понад 20 ювелірних крамниць на Донеччині, у центральній частині України, у Херсоні.

До пограбування в Тернополі банда готувалася ретельно: винайняли квартиру, вивчили роботу магазину, розташування вітрин. Шість разів вимикали сигналізацію, перевіряючи реакцію Державної служби охорони. Однак хибна тривога не викликала підозри навіть у власника салону Юрія Савки.

У ніч на 3 жовтня "комп"ютерник" Сергій вимкнув сигналізацію знову — накинув на телефонний кабель дроти від "Оріон-8". Такий прилад для охорони державних установ виготовляють у Вінниці, продають по 500 грн. Кремезний Петро відігнув двері й півметровими ножицями витнув замки. Потім автогеном розрізали сейфи. Крамницю обікрали за півгодини.

Зараз ви читаєте новину «Банда пограбувала 20 ювелірних крамниць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути