Ексклюзиви
понеділок, 23 липня 2007 00:00

Ярослав Гилевич не втримав сполоханих коней

56-річноМУ Ярославові Гилевичу із села Пониковиця Бродівського району Львівської області 19 липня зателефонувала донька Ольга з Тернополя. Вона повезла двох маленьких дітей до родичів, попросила батьків погодувати телятко та собак на її обійсті. Ярослав запряг коней і разом із 55-річною дружиною Галиною возом виїхав на сільську дорогу. За кілька сот метрів почав обганяти підводу. Коні сполохалися і шарпонули вбік. Гилевичі злетіли з воза.

— Чого коні сполохалися — невідомо, — розповідає завідувач Пониковицьким дошкільним навчальним закладом Марія Бучинська, 59 років. — Але вони не вперше так зривалися з місця. Селяни радили Ярославові продати таких коней, а він не хотів. Казав, що звик до них.

Гилевич упав під віз і розбив голову. Галина Гилевич зламала ліву руку.

— Сусідка в той час пасла череду, — продовжує Бучинська. — Каже, що це було страшне видовище: у Ярослава вся голова в крові, дуже стогнав.

"Швидка" не довезла Ярослава живим до лікарні.

Ховати Гилевича зійшлася майже вся Пониковиця: Ярослав багато років пропрацював бригадиром у колгоспі. Згодом кіньми допомагав селянам обробляти городи.

Зараз ви читаєте новину «Ярослав Гилевич не втримав сполоханих коней». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути