Ексклюзиви
четвер, 26 липня 2007 07:00

Андрія Копцюка побили двоє міліціонерів

Автор: фото: Вікторія Цимбаліста
  Андрій Копцюк сидить на лаві в парку ”Комсомольський” у Самборі, де його побили два міліціонери
Андрій Копцюк сидить на лаві в парку ”Комсомольський” у Самборі, де його побили два міліціонери

28 червня близько 23.00 Андрій Копцюк сидів у парку біля автовокзалу у місті Самбір на Львівщині. Двоє сержантів міліції, Андрій Цибульський та Володимир Молнар, наказали хлопцеві підійти до них. Коли той відмовився, побили його кийками. Мати Андрія подала заяву в прокуратуру. Порушили кримінальну справу за фактом побиття.

Того дня Андрій разом із колегами з "Приватбанку" поїхав відпочивати за місто. Трохи повеселилися. Близько 22.00 повернулися до Самбора. Андрій присів у парку, чекав на свого друга. За три метри стояли двоє високих чоловіків. Це були працівники міліції.

Вони мені наказали: "Іди сюда!", я промовчав, думав, не до мене. Та вони ще раз наказали: "Ти шо, не поняв, іди сюда!". Мене це обурило, я відповів, як я вам потрібен, самі підійдіть. Тоді вони підбігли й почали заломлювати мені руки, надівати наручники. Я сказав пару нецензурних слів і запитав: "За що?". У відповідь мене почали бити.

На крик із павільйону "Оболонь" вибігли двоє хлопців, намагалися зупинити колотнечу. Сержанти почали бити і їх.

— Я дивлюся, а в одного із них шрам на животі від операції, — розповідає російською 43-річна Олена Сілецька, працівниця бару "Оболонь". — Я почала кричати: "Що ви робите? Ви ж розірвете йому шви! Відпустіть їх! Тоді один із сержантів, Цибульский його прізвище, витягнув пістолет, перезарядив і приставив мені до чола: "Не кричи, стріляти буду". Потім цим же пістолетом почав розмахувати перед людьми: "Не підходити, буду стріляти!"

Сержанти викликали допомогу. Коли приїхала міліцейська машина, Андрія і ще двох хлопців силою затягли досередини. Олена Сілецька знала маму Андрія. Одразу їй зателефонувала.

— Коли я прибігла до відділку, побачила Андрія. Він був у наручниках, які настільки вп"ялися, що руки аж посиніли. Я вимагала пояснити. Просила назвати прізвища сержантів. Ті двоє щось собі під ніс пробурмотіли. Я не почула. Вони порадили мені: "Мий добре вуха!". Це обурило, я нахилилася до Цибульського. Відчула запах перегару, — говорить Віра Яковлева, мати Андрія, 44 роки.

Жінка вимагала, щоб сержанти перевірилися на алкоголь.

Андрію від отриманих побоїв ставало дедалі гірше. Яковлева викликала "швидку". У лікарні хлопця оглянули. Сержанти Цибульський і Молнар здали аналізи.

Слухання справи призначено на 30 липня

— У них в сечі знайшли алкоголь, то про що ще можна говорити? — продовжує Віра Іванівна.

У Самбірській районній лікарні встановили діагноз: забій правої нирки, забій попереку, струс мозку і шість забійних ран. В Андрія було шість знаків від міліцейської палки та синець на лобі. Також підвищений артеріальний тиск. Весь час терпла рука.


Хлопець пролежав у лікарні десять днів. Поперек досі болить, а на правій руці видно шрам від наручників.

У міліції говорять, що він сам винен.

— Сидів на лавці п"яний. Наші працівники підійшли до нього й запитали "Чого ти тут сидиш, іди до дому", а він почав знімати футболку і лізти битися. Та ще й обзивати сержантів "ментами", — говорить Ярослав Бобровський, начальник сектору дільничих інспекторів Самбірського міськрайвідділу міліції.— Його сержанти затримали за непокору. Ми якось хотіли домовитися з його матір"ю. Я знаю її ще зі школи. Кажу: "Віро, у малого нічого страшного. Судмедекспертиза зафіксувала чотири забійні рани, а сержанти молоді, без досвіду, ну, всяке буває".

Начальник самбірської міліції Олег Шургот говорить, поки що не варто розмосолювати ситуацію:

— Слідство йде. Поки, крім слів Яковлевої і її звинувачень, нічого не відомо. Сержант Цибульський звільнився за власним бажанням. Молнар у нас працює досі.

Розшукати самих міліціонерів, які побили Андрія, не вдалося. Бобровський каже, Копцюка притягують до адміністративної відповідальності. Слухання справи призначено на 30 липня.

Андрій Копцюк 2001 року закінчив школу з золотою медаллю. У 2006-му — "Львівську політехніку", факультет комп"ютерних технологій та інженерії. Зараз є студентом факультету романо-германських мов Дрогобицького університету.

— Такої спокійної і врівноваженої людини я не зустрічала. Він у нас працює вже півроку. З легкістю пройшов усі психологічні тести перед вступом на роботу.  Щоб він хоч раз крикнув — такого не було. На вечірках п"є дуже мало,—  характеризує Андрія його колега по роботі з самбірської філії "Приватбанку"  Олександра Сухотчак.

Самбірська прокуратура порушила кримінальну справу. Як розповіла "ГПУ" Віра Яковлева, після побиття сина на її мобільний телефон почали надзвонювати матері інших побитих хлопців та дівчат. Дякували, що вона наважилася розпочати справу, яка нарешті звільнить Самбір від страху перед міліцією.

Зараз ви читаєте новину «Андрія Копцюка побили двоє міліціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути