четвер, 05 лютого 2009 20:47

Адам Бобрик провалився під кригу

Досі не знайшли тіло 45-річного Адама Бобрика з села Вовчиці Зарічненського району Рівненщини, який втопився 21 січня в річці Стир.

Того вечора чоловік повіз бричкою дрова своєму братові-близнюку Семену, який живе в райцентрі. Щоб скоротити шлях, вирішив їхати навпростець — через річку. Мосту через Стир в окрузі немає.

— Усі так роблять. Якщо крига дозволяє — везуть підводами сіно, дрова, — розповідає секретар Дібрівської сільради Ольга Блищук. — Їздять аж до весни, доки не потепліє.

Додому Адам знову повертався через Стир. Несподівано кінь ступив на вимоїну. Лід тріснув, бричка провалилась у воду. Візника затягнуло течією під кригу.

До берега чоловік не доїхав всього 3 м.

Наступного дня селяни побачили в ополонці перекинутий віз, мертвого коня, каністру солярки та чоловічу шапку. Викликали рятувальників.

— Бричку витягнули, а Адама так і не знайшли, — каже секретар. — Люди з села вже другий тиждень ходять уздовж берега з палицями, шукають тіло. Чекають відлиги, коли крига знову розтане. Адам не мав власної сім"ї, доглядав за старенькою мамою. Тримав коня, корову, обробляв город. Останні кілька років ніде не працював, бо знайти роботу на Поліссі дуже тяжко.

На цій переправі втопилися вже троє селян із Вовчиць. Вони теж хотіли скоротити шлях.

Зараз ви читаєте новину «Адам Бобрик провалився під кригу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути