субота, 01 грудня 2007 07:12

75 дітей захворіли на вітряну віспу

У Калуші Івано-Франківської області оголосили карантин у двох школах та в дитсадку "Червона Шапочка". Районні епідеміологи проводять планові перевірки в інших навчальних закладах міста.

— Вітрянка викликана вірусом, що легко передається через повітря, — розповідає лікар крапельних інфекцій Калуської санітарно-епідеміологічної станції Марія Жикало, 41 рік. — Якщо хворіють більш як 20 відсотків осіб у колективних установах, ми оголошуємо карантин.

Навчання в міській школі N1 та у школі села Кадобна Калуського району припинили на 21 день. Дитсадки в місті не закриватимуть, карантин оголосили лише в окремих групах. За вимушені канікули школярам згодом доведеться відпрацьовувати.

— Найімовірніше, спалах захворювання спричинений різким похолоданням, слабкою імунною системою у людей. Для підсихання висипки найкраще змащувати її слабким розчином "зеленки", — каже лікар Марія Жикало. — У нас і дорослі хворіли, вони набагато гірше переносять "дитяче" захворювання. Після вітрянки часто бувають ускладнення.

Під час епідемії медики радять одягати марлеві пов"язки й мити підлогу у приміщенні дезінфекційними засобами.

Зараз ви читаєте новину «75 дітей захворіли на вітряну віспу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути